Фізичні особи-підприємці будуть змушені застосовувати касові апарати, навіть не працюючи з готівкою. Про це заявив голова Державної податкової служби Сергій Верланов, передає 24 канал.

"Так, дійсно, на сьогоднішній день, за тими нормами, які є в законі, у разі перерахування коштів з банківського рахунку на банківський рахунок потрібно застосовувати РРО", - сказав він.

Повідомляється, що з 2021 року касові апарати будуть використовувати не тільки ФОПи, які займаються торгівлею або наданням послуг на кшталт готельних або ресторанних, але і ФОПи, що працюють у сфері ІТ.

Цікаво, що раніше в парламенті обіцяли, що обов'язкове використання касових апаратів введуть тільки для ФОПів, які працюють з готівкою.

касові апарати, фото: Факти

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

Як відомо, прийнятий закон про запровадження електронного чека збільшує відповідальність за порушення при продажу товару - видачу чека не на повну суму, продаж "мимо каси", невідповідність суми готівкових звіту більше ніж на 41,73 млрд грн; невидачу чека.

З жовтня 2020 року також передбачено запровадження механізму скарг на незаконні чеки та отримання компенсації, якщо інформація підтвердиться.

Нагадаємо, що Романенко в новому інтерв'ю розкрив всю правду про ФОПів.

Як повідомляв портал Знай.uа, Володимир Зеленський підтримав закон про електронні чеки та кешбек.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський планує на 2 роки ввести мораторій на перевірки ФОПів всіх категорій, крім "ризикових".