У вівторок, 29 жовтня, Верховна Рада України підтримала законопроєкт під номером 1150 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей", який передбачає введення штрафу в розмірі від 510 до 850 гривень за перевезення дітей без автокрісла. За цей документ проголосували 332 депутати. Про це повідомляє сайт Верховної Ради.

Штрафуватимуть тих водіїв, які перевозять в машині дітей до 12 років або ж зростом до 145 см без спеціальних засобів, які можуть зафіксувати його ременем безпеки. Також буде застосовуватися санкції за перевезення дітей до 16 років в кузові будь-якого транспорту, а також перевезення груп дітей в темний час доби.

Автори законопроєкту вважають, що введення адміністративної відповідальності за це порушення може знизити смертність дітей у ДТП, так як правильно встановлені дитячі автокрісла зменшують ймовірність смерті немовлят на 70%, а дітей — на 54-80%.

Популярні новини зараз

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Нагадаємо, що в Санкт-Петербурзі під колеса трамвая потрапила дівчина, яка в навушниках йшла по колії. Зауважимо, "рогатий" не тільки збив потерпілу, але і протягнув кілька метрів за цими ж шляхами.

Як повідомляв портал Знай.ua, на Олександрівському проспекті Харкова відбулося серйозне ДТП.

Також портал Знай.ua писав, що на Прикарпатті сталася смертельна аварія за участю вантажівки і пішохода. ДТП сталося сьогодні вночі між Тисменицею та Івано-Франківськом.