Поки столична влада розповідає про введення "шведського столу" у невизначеному майбутньому, київські школярі вимушені харчуватися "по-старому". Тим самим наражаючи себе на небезпеку. Про це свідчить кричуща новина про викриття компанії, що забезпечує харчування сотень школярів Києва – з'ясувалося, що вони годували дітей простроченими продуктами, а її працівники навіть не мають санітарної книжки. Про це повідомили в Солом’янській РДА – Знай.ua дізнавався деталей справи.

В переліку – 8 шкіл

"Мишині" порції, зіпсовані овочі та клейка вівсянка, якими годували учнів школи № 332 Дарницького району, про які вже писав Знай.ua, як виявилося, були лише "квіточками".

У Солом’янському районі міста відбулися рейди щодо перевірки якості організації харчування у місцевих школах. До її складу увійшли представники керівництва РДА, управління освіти району та активісти спільноти "Батьки SOS". Обстежили вони 8 шкільних їдалень навчальних закладів №26, 46, 60, 67, 115, 161, 187, 221.

Популярні новини зараз

Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати

Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома

Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Показати ще

Під час перевірки їдалень з’ясувалося, що працівники, які надають послуги з гарячого харчування учнів цих шкіл, не тільки не нехтує гнилими продуктами у стравах, а й навіть не забезпечені санітарними книжками.

Серед зафіксованих порушень:

✅ протерміновані продукти, зів’ялі та навіть гнилі овочі, фрукти;

✅ недотримання сусідства харчових продуктів;

✅ відсутність маркування, особливо на м’ясній та молочній продукціях;

✅ невідповідність меню виданим стравам та не завірене двотижневе меню;

✅ відсутність переліку буфетної продукції;

✅ відсутність у деяких працівників компанії санітарної книжки та рукавичок;

✅ добові проби не у повному обсязі.

"Якщо оператор ринку харчових продуктів, який надає послуги з харчування дітей, не може добросовісно виконувати свою роботу, то з ним потрібно прощатись", - заявила під час інспекції заступник голови Солом’янської РДА Олена Горпинченко.

Як повідомили у РДА, за результатами перевірки вищезазначеному ТОВ та ГУ Держспоживслужби в м. Києві будуть направлені листи-претензії щодо негайного обстеження та вирішення питання.

"Всі гарні спільники от і все: "Це ж жах якийсь!!!"

Одразу ж після оприлюднення новини соцмережі буквально вибухнули обуреннями.

"А де раніше була Держпродспоживслужба, а керівництво шкіл, що не бачить чим годують дітей? Всі гарні спільники от і все. Як же все дістало! Та чи мало із зарплат беруть податків, щоб навести лад в цьому питанні?", – зазначає одна з користувачів Фейсбуку киянка Ірина Брожко.

"Швидка" біля школи стала нормою: пропонують нову реформу

Під постом адміністрації Солом’янської РДА про цей ганебний викритий факт почали з'являтися шокуючі коментарі про ситуацію і в інших школах міста.

Аби унеможливити подібні ситуації, користувачі запропонували один із варіантів, що міг би на це вплинути – запровадити "електронну реформу".

Як зазначили члени перевірочної комісії, позапланові візити до шкільних їдалень продовжуватимуться і надалі.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.