Все частіше з метою заощадити пасажири подорожують лише з ручною поклажею. А конкуренція між лоу-костами та традиційними авіакомпаніями посприяла запровадженню безбагажних тарифів.

Щоправда, норми авіаперевізників, які пропонують квитки без врахування перевезення багажу, значно відрізняються. Детальніше про це пише видання AviaNews.

Безкоштовна ручна поклажа

Найчастіше авіакомпанії на українському ринку пропонують безкоштовне перевезення ручної поклажі, вагою до 8 кг. Дана норма застосовується 11 авіаперевізниками із близько 20, котрі пропонують послугу без включення оплати за багаж.

5 авіакомпаній пропонують менш популярну норму, що становить 10 кг. Крім того 15 із 22 проаналізованих компаній дозволяють брати у літак не один, а два невеликих предмети: наприклад, сумочку чи ноутбук.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Норми безкоштовної ручної поклажі

Найщедрішими на українському ринку виявилася British Airways, яка в жовтні зупинила польоти з Лондона до Києва. Пасажирам дозволялося брати у салон два предмети визначених габаритів, вагою до 23 кг кожен. Ще один щедрий авіаперевізник Brussels Airlines, який дозволяв первозити одну валізу визначених габаритів вагою до 12 кг та додатково одну особисту річ, розмірами 40х30х10 см, покине український ринок в листопаді.

Найбільше обмежувати себе доводиться пасажирам МАУ і SkyUp, на борт їх пропустять, якщо вага ручної поклажі становитиме не більше 7 кг. Габарити валізи не повинні перевищувати 55х40х20 см.

Норми безкоштовної ручної поклажі

Два найбільших лоу-коста Європи Ryanair і Wiz Air встановили однакову норму для безкоштовного перевезення ручної поклажі - до 10 кг, різниця є лише у допустимих габаритах. Air Arabia і Ernest Airlines також обмежують вагу 10 кг, але дозволяють брати на борт більше габаритну річ.

Vueling, Pegasus Airlines – крім ручної поклажі визначених габаритів до 10 кг і 8 кг відповідно, дозволять взяти із собою ще одну особисту річ.

Норми безкоштовної ручної поклажі

Окрім того, за окрему плату деякі компанії дозволяють взяти із собою на борт більшу вагу або кількість речей. Серед них МАУ, airBaltic, Ryanair і Wizz Air.

Нагадаємо, раніше Ryanair влаштував грандіозний розпродаж авіаквитків

Як повідомляв портал "Знай.ua", МАУ готова поповнити флот українськими літаками

Також "Знай.ua" писав, що Ryanair запускає десятки нових рейсів з України