В Україні мають намір прибрати прив'язку соціальних виплат і штрафів до прожиткового мінімуму. Відтак, вони не будуть автоматично переглядатися декілька разів на рік слідом за підвищенням базового державного соцстандарта. Такі зміни готують у Міністерстві соціальної політики України.

Загалом, від прожиткового мінімуму відв'яжуть понад 150 видів соцвиплат та фінансових показників.

Наразі при збільшенні прожиткового мінімуму, що відбувається кілька разів на рік, автоматично збільшуються всі виплати, прив'язані до нього. У міністерстві вважають, що ця прив'язка заважає відомству допомагати тим, хто цього насправді потребує.

зарплати українців

Однак існує й інша сторона медалі. Деякі експерти вважають, що відв'язування прожиткового мінімуму від держвиплат просто необхідність, щоб не підвищувати інші важливі для незахищених верств населення соцвиплати.

Популярні новини зараз

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Зарплатня на Львівщині

Причина проста – держбюджет просто не витримає автоматичного підвищення сум виплат держдопомоги слідом за прожитковим мінімумом.

Єдиними видами виплат, які залишаться прив'язані до прожиткового мінімуму, стануть пенсії та допомоги малозабезпеченим сім'ям. Тож нововведення не торкнуться пенсіонерів абсолютно.

Нагадаємо, раніше накопичувальна пенсія в Україні: у Зеленського пояснили, як це буде працювати.

Також Знай.uа писав, що Гончарук оцінив рівень прожиткового мінімуму українців: хто має можливість вижити.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що "під вино - те, що треба": Зеленський зізнався, що купує в елітному київському супермаркеті.