Заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Сергій Ніжинський на зустрічі з представниками Консульської канцелярії Посольства Італійської Республіки в Україні у сфері усиновлення зробив важливу заяву. За його словами, незабаром буде підписано міжурядову угоду про співробітництво у сфері міждержавного усиновлення.

"Для досягнення поставленої мети нам необхідно постійно посилювати співпрацю між компетентними органами наших країн", - заявив Сергій Ніжинський.

Він зазначив, що уряд збирається вирішити питання, через які у італійських батьків виникають проблеми з усиновленням українських дітей. Серед них невідповідність документів і некоректна поведінка органів усиновлення в Україні. За словами Сергія Ніжинського, дані питання можна вирішити шляхом приєднання України до Конвенції про захист дітей та співробітництво у сфері міждержавного усиновлення.

Раніше в Мінсоцполітики вирішили змінити систему усиновлення та опублікували законопроект, згідно котрому ставати опікунами можуть не тільки подружні пари, але і самотні люди. Для прийомних батьків запустять обов'язкове проходження спеціальних курсів.

Популярні новини зараз

"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Дитбудинок

Нагадаємо, нові ціни на комуналку змусять українців пити Карвалол, зиму переживуть обрані.

Раніше Знай.ua повідомляв, в НБУ розповіли, чому курс гривні буде тільки рости.

Також Знай.ua писав, в Україні збільшать соціальну допомогу молодим батькам.