Найближчими днями нардепи планують розглянути законопроект щодо "євроблях". Вчора, 10 вересня, вже вручено подання профільного Комітету про розгляд законопроекту 1030 щодо "євроблях". Така інформація з’явилась на сайті Верховної Ради України.

Відомо, що позавчора проходило засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій і груп, де було ухвалено рішення про невідкладний розгляд цього проекту закону.

Мітинг "євроблях" в урядовому кварталі

Слід нагадати, що проект Закону пропонує продовжити на 90 днів строк набрання чинності окремими положеннями законодавчих актів України, якими передбачена посилена відповідальність за порушення при переміщенні транспортних засобів у митних режимах тимчасового ввезення і транзиту на території України.

При цьому варто зауважити, що профільний Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував відстрочити штрафи за "євробляхи" не на три місяці, а до кінця 2020 року.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Мітинг "євроблях" в урядовому кварталі

Разом з тим законопроект 1030 не було занесено до порядку денного Ради 10 вересня. Тому поки що невідомо, коли його розглянуть.

Крім того, у комітеті згадали проект закону 2078, який скасовує екологічні стандарти "Євро" для усіх вживаних авто, а для нових – відтермінує до 2025 року.

Досі точно невідомо, скільки залишилося нерозмитнених "євроблях". За різними даними, їх експлуатується від 7 до 30 тис., решта або вивезені, або розібрані на запчастини, оскільки з 24 серпня за розбирання в Україні такої машини власника теж оштрафують на 170 тис. грн, що зазвичай в рази перевищує її вартість.

Нагадаємо, євробляхерів штрафують один за одним: скільки виклали водії за "дешевих залізних коней".

Як повідомляв Знай. ua, дешевше за євробляхи та електрокари: як придбати вживане авто за копійки, лайфхаки для водіїв.

Також Знай. ua писав, що які штрафи для "євробляхерів" діють в Україні сьогодні.