Законодавством України передбачена доплата пенсіонерам за понаднормовий стаж. Про це пише видання офіційне Фіскальної служби України "Вісник", передає Politeka.

Статтею 28 Закону України від 09.07.2003 р. № 1058-IV «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» встановлено, що за кожний повний рік страхового стажу понад 35 років чоловікам і 30 років жінкам пенсія за віком збільшується на 1% розміру пенсії.

Крім того, уточнюється, що доплата не може перевищувати 1% мінімального розміру пенсії за віком, яка нараховується у відповідності зі ст. 27 зазначеного Закону.

Пунктом 41 Прикінцевих положень Закону № 1058 збережено встановлення мінімального розміру пенсії за віком і доплату за понаднормовий стаж за наявності у чоловіків 25 років, а у жінок 20 років страхового стажу. Це стосується тих осіб, пенсії яким призначені до 01.10.2011 р. і після 01.10.2011 р., і не перераховувалися з урахуванням заробітної плати за періоди страхового стажу, набутого після призначення (попереднього перерахунку) пенсії.

Популярні новини зараз

Не купуйте овочі: українців попередили про небезпеку на ринках та супермаркетах

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир

Показати ще

Нагадаємо, в Україні пенсіонерам "відрізали" найважливіші роки стажу.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський залишить українців без пенсій, стипендій і субсидій.

Також Знай. ua писав, що українцям розповіли, кому "світить" поліпшення і від чого воно залежить.