Чорнобильська зона встановила новий туристичний реккорд. За даними Державного агентства з управління зоною відчуження, за останні восьми місяців ЧАЕС відвідали майже 75 тисяч туристів.

"В цьому році вже встановлено новий рекорд відвідуваності зони відчуження - 74 671 турист за вісім місяців. Тільки за серпень-2019 зону відвідало 14 416 осіб. З початку року цей показник збільшився у п'ять разів: ще в січні-лютому зону відвідували менше 3 тисяч чоловік в місяць, а починаючи з березня кількість туристів почала зростати", - йдеться в повідомленні.

У минулому році цей показник становив близько 63 тисяч туристів.

Такий затятий потік туристів викликаний серіалом "Чорнобиль". Якщо ж така динаміка збережеться й у наступному році, тоді Держагентство зможе записати подібне досягнення в свій актив. Там намагаються зацікавити туристів і запропонувати нові маршрути, в тому числі водні. На даний момент, як повідомили в Держагентстві, в зоні відчуження затверджено 21 маршрут для відвідувачів - 13 наземних, п'ять водних і три повітряних маршруту. Старт повноцінної роботи водних і повітряних маршрутів стане можливим після завершення облаштування контрольно-пропускних пунктів, відзначають в агентстві.

Популярні новини зараз

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Нагадаємо, в липні зону відчуження відвідав Володимир Зеленський, який запропонував перетворити територію навколо ЧАЕС в "туристичний магніт" і видав указ, в якому намічені завдання для виконання цієї мети. Указ Зеленського, зокрема, зобов'язує чиновників і правоохоронні органи погоджувати відвідування Чорнобильської зони протягом трьох календарних днів через електронний кабінет, а наявні електронні квитки будуть синхронізовані. У разі існування підстав для відмови у візиті відвідувач зможе дізнатися про це напередодні, а не на КПП.

Нагадаємо, раніше Легалізація зброї: Кабмін "дав добро", подробиці закону.

Як повідомляв портал "Знай.ua" У Криму російські окупанти вербують мирне населення в армію відмовилися чекає в'язниця.

Також, "Знай.ua" В Україні заборонили популярне знеболююче: "Німесил" тепер ніде не дістати.