Працівники Південноукраїнської АЕС займалися майнінгом криптовалюти. Про це йдеться в документах Центрального райсуду Миколаєва.

Згідно з інформацією, працівники допустили розголошення даних про фізичний захист станції. Це є державною таємницею.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Техніку для майнінгу виявили співробітники СБУ в Миколаївській області. За інформацією слідчих, до незаконних дій також могли бути причетні нацгвардійці, які охороняли АЕС.

Після вилучення техніки відбувся розгляд справи у суді. Суддя Іван Дірко дозволив арештувати виявлене майно.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У пресслужбі АЕС повідомили, що на підприємстві провели обшуки, в результаті яких виявили дещо незаконне. Зокрема, в одному зі складських приміщень, в якому зберігаються запасні частини для допоміжного обладнання, працівником АЕС розміщено власне комп’ютерне обладнання, яке використовувалось для "майнінгу" криптовалюти.

"Доступ до цього складського приміщення був тільки у матеріально-відповідальної особи, і саме ця особа облаштувала так звану "ферму для майнінгу". Особисте комп’ютерне обладнання, яке належало працівникові, вилучене в ході обшуку. Проведеним внутрішнім розслідуванням встановлено, що вилучене обладнання не мало фізичного підключення до локальної обчислювальної мережі ВП ЮУ АЕС, тому поширена в деяких ЗМІ інформація про ризик витоку даних про фізичний захист атомної станції не має під собою ніякого підґрунтя", - заявили на підприємстві.

Нагадаємо, дочірня компанія порнографічного сайту Pornhub,сервіс Tube8, вводить винагороди за перегляд порнофільмів. За "роботу" будуть платити криптовалютою.

Як повідомляв портал Знай.ua, у школярів з'явиться новий предмет: на старшокласників чекає нове пекло.

Також Знай.ua писав, які рубрики цікавлять українців на сайтах для дорослих