14 серпня Кабмін прийняв постанову № 708 "Про внесення змін до списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 24 червня 2016 р. № 461".

Реалізація даної постанови дозволить оптимізувати списки виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах; уникнути різних підходів до їх застосування органами, що призначають та виплачують пенсії, а також фахівцями підприємств.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чудові новини!

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Право на пільгову пенсію будуть мати три категорії працівників. Таке доповнення до Списку № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників на роботах із шкідливими і важкими умовами праці, зайнятість в яких повний робочий день дає право на пенсію за віком на пільгових умовах буде міститися в розділі ІІІ "Чорна металургія"; розділ IV "Виробництво коксопродуктів. Углеподготовка"; розділ VIII "Виробництво кольорових металів".

Щоб вийти на пенсію в 50 років необхідно мати 20 (для жінок) та 25 (для чоловіків) років стажу.

Нагадаємо, суд визначив, які роки українцям не зарахуються в загальний трудовий стаж.

Як повідомляв портал Знай.uа, українців попередили про декларування доходів всієї родини.

Також портал Знай.uа писав, що у Зеленського повідомили про підвищення для пенсіонерів.