Уляна Супрун радить українцям харчуватися збалансовано та розповіла, чому це так необхідно. Основні показники збалансованого харчування: різноманітна їжа, багата складними вуглеводами, а також мінімзувати вживання певних продуктів.

Про це в.о. міністра охорони здоровя розповіла на свой сторінці в Facebook.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Навіщо харчуватися збалансовано?

Уляна Супрун

  • Щоб не померти передчасно. Нещодавнє дослідження харчових звичок в 195 країнах показало, що неповноцінне харчування - причина 20% передчасних смертей. Це більше, ніж куріння вбиває.
  • Правильний раціон допомагає контролювати вагу і певною мірою запобігати гіпертензію, діабет 2 типу, серцево-судинні хвороби, депресії, деменції, деякі види раку. Також правильний раціон зменшує прояви ревматоїдного артриту, задовольняє наші потреби в макро - і микронутриентах (амінокислотах, сахарах, жирах і вітамінах, мінералах, рослинних антиоксидантах).

Чудові новини!

Популярні новини зараз

Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Хутчіш до магазину! В Україні неочікувано "обвалился" ціни на популярні фрукти

Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Для того, щоб харчуватися правильно, не обов'язково витрачати багато грошей і купувати такі суперфуди, як чіа, кіноа, ягоди годжі, мармурову телятину і мигдалеве молоко.

суперфуди

Подібні продукти у меню українців Супрун називає "трендом", і він спотворює образ здорового способу життя. Адже серед доступних та простих продуктів є не менш корисні, про які ми забуваємо.

борщ

"Гречка, борщ, смородина, кавуни, чорний хліб, кукурудзяна і перлова крупи, гірчиця і сало, кріп, оселедець, часник, червоний перець, буряк, яблука, кориця, гарбузове і лляні насіння, волоські горіхи, обліпиха, чорнослив - всі ці звичні продукти надзвичайно корисні. Хочете суперфуд - зваріть борщ", - радить Супрун.

Нагадаємо, Уляна Супрун розповіла про небезпеку вживання кавунів.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, стало відомо, хто може замінити на посаді Уляну Супрун.

Також портал Знай.ua писав, що українці на власному прикладі продемонстрували наслідки медичної реформи.