18 травня 1979 року у лісі під Львовом знайшли тіло одного з найвідоміших українських композиторів - Володимира Івасюка. Автор хіта "Червона рута" висів на дереві, і радянська поліція зробила висновок, що він вчинив самогубства, проте, серед українців популярна думка, що музиканта вбили співробітники КДБ. Чи так це насправді? Судмедексперту Київського міського клінічного бюро судово-медичної експертизи Єлизавета Апанасенко розповіла свою думку. Передає WAS.

Неймовірно популярний музикант Володимир Івасюк не був дисидентом і ніхто не висловлювався проти радянського режиму. Незважаючи на те, що його батька, Михайла Івасюка, у 1939-му заслали в ГУЛАГ, музикант вважався благонадійним і отримував багато дивідентів.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

По фотографії видно, що слід від пояса замкнутий, тобто йде по всій окружності шиї без розривів. До того ж, на тілі композитора не було виявлено слідів боротьби. Головним підозрюваним у причетності до вбивства вважалась депресія. За два роки до смерті Івасюка привезли на "швидкій" в стаціонар психіатричної лікарні, де він провів 49 днів. Композитор жалівся на безсоння, втрату працездатності і суїцидальні думки.

Популярні новини зараз

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

"Наявні матеріали підводять до версії про самогубство. Ніяких характерних ознак вбивства немає. Хоча в процесі експертизи помітна деяка недбалість, загалом, як для 1970-х років, вона проведена непогано. Зараз би ці результати вважалися неповними, але в той час не були доступні багато сучасних методи, включаючи аналіз ДНК. Підстав вважати смерть Івасюка вбивством я не бачу. Втім, для однозначного висновку матеріалів недостатньо", - заявила судмедексперт.

Нагадаємо, за що вбили українського композитора Ігоря Білозіра.

Раніше Знай.uа повідомляв, померла зірка серіалів "Дика троянда" і "Багаті теж плачуть".

Також Знай.га писав, спливли страшні подробиці життя і смерті улюбленця Ротару.