Настоятель Православної церкви України (ПЦУ) Епіфаній допускає, що православні східного і західного обрядів в майбутньому можуть об'єднатися в одну церкву.

Про це митрополит Київський і всієї України Епіфаній розповів в інтерв'ю Еспрессо.

Настоятель ПЦУ зазначив, що необхідно ще багато зробити, аби церква об'єднала навколо себе більшість православних християн. Також Епіфаній говорить, що церква і держава нерозривно пов'язані, тому важливо мати незалежну українську церкву.

митрополит Епіфаній

"Загалом багато хто прагне і говорить проте, що ці церкви повинні в майбутньому об’єднатися. Але для того, щоб об’єднатися, треба прийти до діалогу. Зараз ми тісно співпрацюємо. Ми спільно втілюємо певні проекти, беремо участь у спільних заходах", - заявив Епіфаній.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Саме під час цієї співпраці, за словами Епіфанія, буде визначено, чи можлива співпраця між Українською греко-католицькою церквою та Православною церквою України. Окрім того, Епіфаній розповів, про що говорив на зустрічі з главою УГКЦ.

Епіфаній

"На зустрічі з Блаженнішим Святославом ми говорили про подальше поглиблення нашої співпраці. У цій співпраці ми прийдемо до діалогу, а вже діалог визначить, чи зможемо ми об’єднатися. Теоретично це в майбутньому можливо. Але це залежить від того, як ми будемо співпрацювати, підтримувати ці дружні стосунки, прагнути цієї єдності. У майбутньому всі православні повинні об’єднатися в єдиній Церкві", - наголосив глава ПЦУ.

Нагадаємо, що Епіфаній звернувся до українців з важливими словами про війну: розкажіть всьому світу правду.

Як повідомляв портал "Знай.ua", новообраний президент Володимир Зеленський зустрівся з Патріархом Філаретом: пішов не з порожніми руками.

Також "Знай.ua" писав, Епіфаній нагадав Зеленському, що йому довірилася нація, і перед президентом стоїть найважливіше завдання - захистити країну від російської агресії.