У Житомирі на честь свята Великодня виготовили 100-кілограмову писанку з молочного шоколаду. У день самого свята, 28 квітня, її символічно розбили.

Розбивати крашанку допомагали діти, пише УНН.

Фото ще небитої писанки оприлюднила на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook Людмила Зубко.

"У Великодній день, 28 квітня, запрошуємо до нашої майстерні світлих і щирих душею діток, які будуть смакувати 100 кілограмове шоколадне яйце. Хай ваші серця наповнюються радістю від чудотворного яйця, яке сьогодні з любов‘ю дарують вам майстрині-берегині цього світлого Великоднього дня", - йдеться у дописі Людмили Зубко.

Святкове дійство, де й розбили 10-кілограмову шоколадну писанку, відбулось на вулиці Майдан Перемоги після обіду. Біля писанки зібралось багато діточок, шоколад роздали всім охочим.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

За це вас можуть оштрафувати навіть у власній квартирі: комусь з українців потрібно готувати до 100 тисяч гривень

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Показати ще

Варто зазначити, що у день Великодня не можна бути сумним, похмурим, лаятися або злиться. Вважається, що вся негативна енергія повертається назад подвійною силою. І пам'ятайте, що Великдень – це не 24 години, а весь Страсний тиждень.

Як же варто проводитися на Великдень? Все просто: радіти кожній хвилині життя, спілкуватися з друзями та родичами, відвідувати церковні служби, молить Бога про прощення гріхів, просить Всевишнього про допомогу в негараздів, допомагати нужденним. Одним словом, робити те, що приносить радість вам і ближнім.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що після 40 днів суворого посту хочеться спробувати все. Однак лікарі радять виходити з посту дуже обережно, адже організм може отримати величезний стрес.

Як повідомляв портал "Знай.uа": банки в травні не працюватимуть два дні. Ще один робочий день перенесуть через святкування Пасхи. Як стало відомо, вихідними будуть 29 і 30 квітня після Великодня, а також 1 травня (День праці) і 9 травня (День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні).

Також "Знай.uа" писав, що команда Зеленського зворушливо привітали українців з Великоднем: нехай кожного дня ваші домівки повняться щастям