У понеділок, 29 квітня майже по всій території України буде хмарна погода з тимчасовими проясненнями. Про це повідомляє прес-центр українського Гідрометцентру.

"Короткочасні дощі, грози, в західній частині місцями значень дощ (вночі 29 квітня в центральних областях, вдень 30 квітня у північній частині невеликий дощ). Вітер східний та південно-східний, 7-12 м/с. Температура вночі 7-12° на півночі Лівобережжя 3-8° тепла, денна температура знизиться до 11-16°, на півдні місцями 20-22°", - вказується в повідомленні.

При цьому в Києві в понеділок синоптики прогнозують короткочасні дощі, грози (вдень 30 квітня невеликий дощ). Вночі температура складе близько 7-12°, а денна температура повітря знизиться до 11-16°.

Варто відзначити, що 1-2 травня Укргідрометцентр обіцяє в Україні часом дощі, місцями грози. Температура вночі 3-9° тепла, а вдень 10-16°, на півдні країни до 19°. У Києві у вівторок і середу температура вночі очікується 3-8° тепла; вдень близько 10-15°.

Популярні новини зараз

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Показати ще

Народний прогноз погоди в Україні

У цей день православна церква відзначає день пам'яті святих мучениць Ірини, Агапії і Хіоніі. У народі святу Ірину називають "Розрий береги", оскільки при весняних стоках води стаються обриви річкових берегів, зсуви. Наші пращури примітили: «Якщо ярки заграють і знову замерзнуть - чекай на перешкоди на врожай».

Нагадаємо, що на травневі свята в Україну повернеться дощова погода, але при цьому буде досить тепло. Так, 29-30 квітня та 1-2 травня майже у всіх областях пройдуть дощі, а денна температура знизиться до 10-16 градусів, на півдні країни та на Закарпатті до 15-20 градусів.

Як повідомляв портал Знай.иа, у травні 2019 року в нашій країні буде спостерігатися аномально висока температура повітря. Вона буде на 1-2 градуси вище середніх багаторічних значень.

Також портал Знай.иа писав, що народний синоптик Леонід Горбань розповів, якою буде погода у червні нинішнього року. Червень стане аномально спекотним місяцем, температура повітря буде досягати божевільних +30 градусів.