В організмі кожної людини відбуваються вікові зміни. Вони потребують переоцінки багатьох звичок, зокрема – харчових. Організму після 30 років важко переварювати ту їжу, яку раніше з легкістю виводив з організму.

Американське видання My Domaine разом з фахівцями у сфері здорового харчування і провідними дієтологами склали список з 5 продуктів, які краще не вживати після 30 років. Особливо це стосується жінок, які прагнуть зберегти молодість свого організму і тіла.

Цукор

Очолює рейтинг цукор, провокує запальні процеси в організмі і ушкоджує волокна колагену і еластину, що відповідають за молодість і здоров'я шкіри. Трохи сумно, що відмова від чистого цукру не вирішить проблему, оскільки в багатьох продуктах міститься "прихований" цукор, кількість якого ти також повинна регулювати.

Штучні приправи і соуси

Після солодощів йдуть різноманітні штучні приправи і соуси. Дієтологи рекомендують замінити їх натуральними спеціями і приготованими власноруч соусами.

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа

Показати ще

Макаронні вироби

Дівчатам після 30-ти та і до, власне, теж, рекомендується відмовитися від неякісних макаронних виробів. Можна дозволяти собі лише пасту з твердих сортів пшениці.

Випічка і білий хліб

З раціону слід викреслити також випічку і білий хліб. Дані продукти містять значну кількість цукру і глюкози, які можуть порушити вироблення організмом колагену і багатьох білків. Віддавати перевагу краще хлібу з висівками та корисним солодощам.

Дієтичні напої

Незважаючи на всі міфи про користь дієтичних напоїв, фахівці не радять приймати їх дівчатам після 30-ти. Аргументують тим, що шкідливі речовини в їх складі негативно впливають на гормони щитовидної залози.

Нагадаємо, спорт, алкоголь і сигарети: лікарі розповіли, як правильно поєднати приємне з корисним.