У православному церковному календарі це день вшанування пам'яті мучеників Терентія Африканського (Карфагенського), Петрійського. Інші назви свята: «Терентій», «Терентьєв день», «День солнцезаходу», «День дружин, що каються». Маревним день прозвали на честь сонця в мареві, тобто в тумані – стародавньої прикмети, за якою наші пращури судили про родючості майбутнього сезону.

Сьогодні особливий день, в який є дуже важливе повір'я. Вважається, що якщо жінка згрішила, то вона обов'язково повинна сьогодні покаятися. Але це не універсальний засіб, підійде не кожному і діє не завжди. Її пробачать тільки тоді, коли вона щиро буде каятися у скоєному гріху. Якщо це зрада, то також жінка повинна постаратися налагодити відносини з чоловіком і відновити в сім'ї колишні стосунки.

Відмінно підходить 23 квітня і для ворожіння, а також любовної магії. Слід вимити підлогу в хаті, випрати одяг і полити рослини. Ці прості дії допоможуть вам залучити добрих і дуже розумних людей у ваш будинок. А в спальні для поліпшення особистого життя слід запалювати свічки рожевого кольору.

Також в народі вірять, що якщо сьогодні подивитися на сонце, з очей спаде пелена. Але зараз всі знають, що так робити небажано, інакше проблеми можуть лише посилитися. Тим не менш, за повір'ям, потрібно було опівдні вийти і подивитися на сонце, потім тричі перехреститися.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Ще сьогодні можна було поворожити на тій брудній водяній каші, в яку до цього часу перетворився сніг. Якщо по дорозі спочатку загрузне права нога – вас чекає удача, а якщо ліва – то неприємності. Якщо ж права стопа замерзла першою – до добрих новин, ліва – до поганих.

Народні прикмети на 23 квітня

Є один спосіб, щоб у ваших справах завжди була удача, а всі хвороби пішли. Але потрібно зарізати білого півня. Потім слід окропити його кров'ю порох вхідних дверей, а тушку закопати під сухим деревом у лісі. Як тільки його з'їдять звірі, відразу підуть всі неприємності.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що синоптики налякали українців несподіваним прогнозом. Вони заявили про те, що в квітні жителів нашої країни чекає приємна і тепла погода, але все кардинально зміниться з приходом останнього місяця весни.

Як повідомляв портал "Знай.uа": відомо, що піст на Страсному тижні найсуворіший. У той же час існують деякі правила, які стосуються не тільки їжі, але також і внутрішнього стану людини.

Також "Знай.uа" писав, що Великий піст завершується святкуванням Великодня – одного з найулюбленіших свят християн. Українцям розповіли, скільки вихідних вони отримають в цьому році.