Незважаючи на рішення суду по його статусу Приватбанку, фінансова установа буде працювати без збоїв. Про це йдеться на офіційному порталі Національного банку України.

Такий висновок прийняли відразу після засідання Ради з фінансової стабільності України за участю міжнародних представників. Зокрема, - Міжнародного валютного фонду, Світового банку і Європейського банку реконструкції і розвитку. Варто зазначити, що на цьому судові баталії не закінчуються, оскільки Національний банк України оскаржить вердикт суду.

На засіданні зійшлися на спільній думці, що після прийняття рішення судом про неправомірність виведення неплатоспроможного банку з ринку, ситуація залишається під контролем.

Популярні новини зараз

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Разом з тим, фінансова установа працює в стандартному режимі, повністю і вчасно виконує всі зобов'язання перед клієнтами.

Однак наголошується, що в майбутньому відповідне рішення суду створює правову невизначеність і потенційні ризики для фінансової стабільності України.

Клієнтів банку нестримно хвилює питання стабільності установи, адже пересічні українці останні копійки тримають на депозитах у банку. Та й ті, хто заощаджує не останні гроші також глибоко стурбовані стабільністю найбільшого банку країни.

Нагадаємо, Коломойський і ПриватБанк: у НБУ пояснили вердикт суду.

Як відомо, у суботу, 20 квітня, Печерський районний суд Києва ухвалив рішення у справі націоналізації ПриватБанку - згідно з ним дозволено розірвати договори поруки Коломойського за кредитами рефінансування фінансової установи в Нацбанку.

Як повідомляв раніше Знай.ua, окружний адміністративний суд Києва ухвалив ще одне рішення на користь Ігоря Коломойського у справі про націоналізацію ПриватБанку.

Також портал Знай.ua писав про те, що колишній співвласник "Приватбанку" Ігор Коломойський заявив, що йому все одно, як скасування націоналізації банку вплине на операційну діяльність фінансової установи.