Уже у квітні українські пенсіонери отримають другу частину одноразової виплати. Її розмір становить 1205 гривень.

Про це заявила заступник голови правління Пенсійного фонду України (ПФУ) Ірина Ковпашко, пише видання "Хвиля".

За її словами, доплата до пенсії в розмірі 2410,17 гривні виплачує тим одержувачем, кому призначені пенсії відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". Таку виплату можуть отримати всі пенсіонери, хто має повний страховий стаж, а розмір виплати не перевищує 1669,20 гривень.

Пенсіонерам, які одночасно відповідають трьом критеріям. Перший: вони отримують виплати по страховому Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". І тільки по ньому. На відміну від індексації одноразова виплата "чорнобильцям" та іншим військовим не покладається. Другий: у цих людей є повний страховий стаж. Якщо пенсія була призначена до 1 жовтня 2011 року, то для чоловіків - 25 років, для жінок - 20 років. Якщо пенсія була призначена після цієї дати, тоді для чоловіків - 35 років, для жінок - 30 років. Третій: одноразова допомога буде виплачена в тому випадку, якщо основний розмір пенсії людини, з урахуванням надбавок, підвищень і так далі, але без урахування пенсій за особливі заслуги перед Україною та доплати до мінімальних 100 гривень при індексації, не перевищує +1669 гривень 20 копійок.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Ірина Ковпашко

Заступник голови також пояснила, що цю виплату поділили на два транші. У березні пенсіонери вже отримали 1205 гривень. У свою чергу у квітні їм дадуть ще 1205 гривень. Ця доплата ніяк не вплине на дохід пенсіонерів, які отримують певні пільги, маючи відповідний статус.

Представниця ПФУ нагадала, що індексація пенсій торкнулася 10 200 000 громадян, в результаті чого розмір пенсії збільшився у 8 970 000 пенсіонерів.

Нагадаємо, що мільйони українців залишать без субсидій: куди поділися "живі гроші".

Раніше "Знай.ua" писав: доплати до пенсій та монетизація субсидій: як вплинуть на ціни "покращення" від Гройсмана та Реви.

Також "Знай.ua" повідомляв про те, що робити, аби не втратити субсидію: як не припуститися фатальної помилки на старті монетизації.