Напередодні другого туру голосування в українців, які захочуть змінити місце голосування, буде менше тижні на подачу заяви, про що на брифінгу повідомила голова правління громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська.

Вона зазначила, що в розпорядженні ЦВК є 10 днів для встановлення і оголошення результату виборів. Вона заявила: "Не всі громадяни України, навіть у тій мірі, в якій мали шанс реалізувати виборче право до першого туру, зможуть скористатися ним напередодні 21 квітня".

Президентські вибори в Україні

Повідомляється, що напередодні першого туру тимчасово змінили місце голосування без зміни виборчої адреси 316 000 українців, для чого їм виділили 85 днів. Проте в тому випадку, якщо ЦВК оголосить результати в граничний строк, 10 квітня, то в українців залишиться лише п'ять днів для того, щоб повторно звернутися із заявами про зміну місця голосування.

Айвазовська наголосила: "Очевидно, що часу (для зміни місця голосування, - ред.) буде в десятки разів менше, ніж було перед 31 березня".

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Президентські вибори в Україні

Крім того, недосконалою залишається процедура голосування українців за кордоном, адже там знаходяться понад 4 мільйони громадян нашої країни, але в списки виборців потрапляють лише ті, хто перебуває на консульському обліку, а це менше 500 000 чоловік. Айвазовська стривожена: "За фактом 3,5 млн громадян залишаються без права голосу, і форма його реалізації дуже проблематична. Ми б рекомендували запровадити систему електронного обігу про тимчасову зміну місця голосування для всіх громадян і передбачити зміни у законодавстві в частині можливості проведення дострокового голосування на закордонному окрузі".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що українці не могли не помітити, як порівняно з минулими президентськими виборами впав рейтинг довіри до Порошенка.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Гриценко розповів, за кого точно не віддасть свій голос у другому турі виборів президента нашої країни.

Також "Знай.uа" писав, що Гройсман після голосування зізнався, за кого віддав свій голос. При цьому він перебував у відмінному настрої і був привітний з усіма.