За причиною відмови російських окупантів надати гарантії безпеки скасовується рішення про відкриття в неділю, 24 березня контрольного пункту в'їзду і виїзду (КПВВ) "Золоте" в Луганській області, про що повідомили у прес-центрі операції Об'єднаних сил на сторінці в Facebook.

У повідомленні йдеться: "Українська сторона СЦКК повідомляє: російські окупанти відмовилися надати гарантії безпеки, що робить неможливим відкриття КПВВ "Золоте".

У ньому також нагадали, що українська сторона підготувала до цього всі необхідні документи і пройшла необхідні процедури з будівництва, облаштування і підготовки до відкриття КПВВ «Золоте», яке планувалося на 24 березня 2019 року. Крім того, в п'ятницю, 22 березня Збройні сили України гарантували дотримання режиму припинення вогню в момент проведення відкриття та подальшої діяльності КПВВ поблизу населеного пункту Золоте.

КПВВ Золоте

Крім того, українська сторона СЦКК звернулася в Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ для того, щоб отримати додаткові гарантії безпеки, а також контроль за дотриманням режиму припинення вогню з боку путінських голодранців. Крім цього, необхідна і присутність дзеркальних патрулів СММ ОБСЄ в зазначеному районі.

Популярні новини зараз

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Показати ще

Як розповіли представники місії ОБСЄ, російська окупаційна адміністрація на території тимчасово окупованого Донбасу не надала гарантії безпеки, що аргументувала поточною ситуацією з питань безпеки.

У повідомленні зазначили: "Українська сторона СЦКК заявляє, що російська окупаційна адміністрація тимчасово окупованих територій навмисно блокує питання відкриття КПВВ, що погіршить гуманітарну ситуацію в регіоні".

Пункт пропуску

Як відомо, КПВВ "Золоте" відкрили ще 31 березня 2016 року, однак російські окупанти затримали величезну кількість громадян, які прямували на тимчасово окуповану територію України, а рух через дорожній коридор був зовсім заблокований.

У наступні роки українська влада кілька разів намагалася відновити сполучення через цей пункт пропуску, однак окупанти продовжують блокувати початок роботи єдиного автомобільного гуманітарного дорожнього коридору на Луганщині. Його робота суттєво розвантажила б пропускний пункт "Станиця Луганська», який щодня перетинає понад 11 тисяч громадян.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що співробітники СБУ затримали в Харкові окупанта, який переїхав жити в місто і намагався змінити документи.

Як повідомляв портал "Знай.uа": в зоні ООС куля ворожого снайпера забрала життя старшого бойового медичного працівника.

Також "Знай.uа" писав, що українські військові знищили техніку путінських окупантів разом з боєприпасами, які вони везли у свої нори.