Всесвітній день поезії

Цей день вирішили відзначати в 1999 році на конференції ЮНЕСКО. Вперше цей день пройшов у Парижі. На думку ЮНЕСКО, поезія може відповісти на найважчі духовні питання, і вона вимагає більш широкої громадської уваги. Сам день створений, щоб допомогти поезії в розвитку, повернутися до усної традиції поетичних читань та викладання цього предмета. Також день повинен допомогти відновити діалог між поезією та іншими видами мистецтва.

Міжнародний день лялькаря

Ідея відзначати цей день прийшла Джівада Золфагаріхо, відомий діяч лялькового театру, родом з Ірану. У 2000 він виніс таку пропозицію під час 18-го Конгресу Міжнародної спілки діячів театру ляльок. Вперше відзначили день в 2003 році. Зараз це свято відзначають у багатьох країнах не тільки професіонали, але і шанувальників цього мистецтва. А за традицією організовують різні вистави, зустрічі та концерти.

Міжнародний день Навруз

Цей день відзначають з 2010 року, за пропозицією урядів декількох держав, серед яких Албанія, Афганістан, Македонія, Індія, Казахстан, Іран, Азербайджан, Туреччина, Туркменістан і Таджикистан.

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Показати ще

Саме слово Навруз, яке має різні варіації звучання і написання, значить новий день, що пов'язане з днем весняного рівнодення.

Православні свята:

  • День пам'яті преподобного Феофілакта сповідника, єпископа Нікомидійського.
  • Святкування ікони Божої Матері "Знамення" Курська-Корінна.
  • Триває Великий піст.

Весняний сонцеворот, Вербоносица

Вважалося, що в цей день починається справжня весна. Наші предки вірили, то сьогодні прилітають посланці Раю – жайворонки, і приносять з собою тепло. Ще в цей день – день верби. Вона якраз мала розпуститися вже. Гілки цього дерева приносили в будинок, щоб вони допомогли вигнати все погане з дому.

Народні прикмети на 21 березня

Іменини в цей день

Панас, Володимир, Іван

Знай.ua повідомляв про погоду на травневі свята. Відомий астролог розкрив українцям всі карти. Прогноз погоди від астролога на весну.

Знай.ua повідомляв, коли і куди переводити стрілки годинника в березні, а також як підготувати організм до нового графіку. Щоб уникнути небажаних наслідків для організму, за тиждень до переведення годинників необхідно змінити рівень фізичного навантаження і ввести корективи в раціон харчування.

Як повідомляв портал Знай.ua синоптики розповіли, що в нашій країні протягом усього березня очікуються "температурні гойдалки" і боротьба між зимовою та весняною погодою.