Завдяки діям чиновників ціле місто може залишитися без мобільного зв'язку.

За словами нового представника мобільного оператора "Київстар" Олександра Комарова, один з основних законів для телеком-галузі – про доступ до інфраструктури – досі не працює в Україні.

"У нас простежується парадоксальна тенденція: де-юре закон повинен виконуватися, але в окремих областях ми стикаємося з блокуванням доступу. Наприклад, частина інфраструктури розміщується на муніципальних об'єктах. Але чиновники вперто не хочуть «грати» за новими правилами. Наприклад, зараз в Миколаєві у всіх мобільних операторів закінчується термін дії договорів оренди об'єктів комунальної власності. Місцева влада не поспішає їх пролонгувати, в результаті чого частина міста може залишитися без зв'язку", – каже представник "Київстар".

Варто нагадати, що В Україні планується підвищення цін на радіочастоти і для цього робляться перші кроки. Нацкомісія з питань регулювання зв'язку та інформатизації (НКРСІ) 12 березня 2019 року схвалила законопроект Кабміну "Про внесення змін до пункту 254.4 статті 254 Податкового кодексу України (щодо ефективного використання радіочастотного ресурсу України)". Найближчим часом документ зареєструють у Верховній Раді, а на його розгляд і прийняття відводиться трохи менше року — закон має запрацювати з 1 січня 2020 року.

Популярні новини зараз

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Урядовий законопроект стосується двох моментів:

Підвищення плати з 45,83 грн. до 3 000 грн. в місяць за 1 МГц в одній області у діапазонах 2 300-2 400 МГц, 2575-2610 МГц, 3400-3800 МГц. На даний момент плата помітно менше: 3 000 грн. за МГц викладають тільки 4G ліцензіати у діапазонах 2 300-2 400 МГц і 2 500-2 690 МГц.

Нагадаємо, "Тотальне жлобство" Kyivstar довело українців до сказу: скільки це терпіти

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Абоненти в люті від Lifecell: "бошки їм треба відривати, викинув ср*ну картку"

Також "Знай.ua" писав про те, що Vodafone обдере українців до нитки: в мережі бунт - "нас розвели"