У неділю, 3 березня, в Україні переважатиме сонячна та малохмарна погода. Так, майже у всіх областях країни відчутно потеплішає – місцями стовпчики термометрів піднімуться навіть до +9 градусів.

Про це повідомила відомий український синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в Facebook.

Згідно з її прогнозом, у східних областях буде так само холодно. Там температурні позначки днем опустяться до зимового "мінуса".

У той же час у Львівській та Чернівецькій областях буде тепліше. Там повітря прогріється до +7...+9 градусів.

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

На Сумщині, Полтавщині, Харківщині та Луганщині навіть вдень буде спостерігатися невеликий "мінус". Температура повітря в цих областях буде досягати -1...+1 градус. На решті території України температура повітря становитиме від +3 до +7 градусів. Вітер південно-західний 5 – 10 метрів в секунду. Крім того, опадів протягом дня не передбачається.

У Києві у неділю Діденко обіцяє сонечко, без опадів. Температура повітря прогріється до +2...+4 градусів.

Народний прогноз погоди в Україні

У цей день вшановується пам'ять святителя Лева, папи Римського і святителя Агапіта, сповідника. У минулі часи говорили: "Розпушилася верба, зимі немає ходу до селянського двору". У цей день вшановували пташку-вівсянку "вісницею швидкого тепла славилася вона", селянки пекли вівсянички (пиріжки з вівсяної муки). Наші пращури намагались побачити якомога більше вказівок на швидкий прихід тепла, очікуючи весни і відродження природи.

Нагадаємо, що начальник відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик поділився прогнозом погоди на початок березня.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики розповіли, що в нашій країні протягом усього березня очікуються "температурні гойдалки" і боротьба між зимовою та весняною погодою.

Також портал Знай.uа писав, весна 2019 року обіцяє бути пізньою і контрастною. У першій половині українцям буде по-зимовому холодно, а в другій - по-літньому спекотно.