В 2019 році на відзначення Міжнародного жіночого дня 8 березня українському народові виділили три дні. Оскільки це офіційне свято припадає на п'ятницю, то вихідними будуть дні з 8 по 10 березня. При цьому в березні для трудящих з п'ятидневкою робочих буднів буде 20 з 31-го дня. А також - 11 вихідних днів. Стільки вихідних передбачено ст. 73 Кзпп.

Чергові "бонусні" вихідні нас очікують у квітні. В Уряді пропонують перенести робочий день 30 квітня на 11 травня. Така перестановка дасть можливість українцям відпочивати 5 днів поспіль. Так як Пасха припадає на неділю, 28 квітня, то понеділок, 29 квітня, також оголошується вихідним. А вівторок, 30 квітня, Кабмін рекомендує перенести на суботу, 11 травня. В такому випадку, у зв'язку зі святкуванням Дня праці і Великодня відпочити можна буде з 27 квітня по 1 травня включно.

Нагадаємо, що школярі з нетерпінням чекають на весняні канікули. Міністерство освіти радить відпустити дітей на відпочинок з 25 березня по 7 квітня 2019 року, проте графік шкільних канікул встановлює кожен навчальний заклад самостійно у відповідності з Законом України про освіту.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Зауважимо, що кожен триместр триватиме близько 4-6 тижнів, після чого будуть тижневі канікули. Виняток становитимуть лише новорічні (2 тижні) та літні (3 місяці) канікули.

Зазвичай весняні канікули тривають тиждень, але в залежності від школи строк відпочинку може відрізнятися за тривалістю, однак у цілому, до вимог Міносвіти, кількість канікулярних днів має бути збережено.

За рекомендаціями Міносвіти, в 2019 році весняні канікули починаються 25 березня і триватимуть тиждень, до 31 березня.

Проте кожен навчальний заклад може самостійно встановлювати дати канікул, тому діти в різних населених пунктах і різних школах можуть піти на відпочинок в різний час. Щодо дат канікул, також можуть враховувати карантин, свята і все таке.

Як повідомляв раніше Знай.uа, в елітній школі, де навчаються діти зірок естради, спалахнула смертельна хвороба.

Також Знай.uа писав, що українці неправильно лікують дітей: від холоду ніхто не хворіє.