Скадовськ добре відоме українцям курортне місто, яке знаходиться у Джарилгацькій затоці. Сьогодні це один з найкращих дитячих лікувальних центрів в Україні, адже тут і повітря, і вода насичені корисними елементами, в тому числі сполуками йоду. Крім того, пляжі тут якраз для відпочинку з дітьми – глибина невелика, саме тому їх називають "дитячі пляжі".

Однак, останнім часом місто потерпає від підтоплення ґрунтовими водами. Сьогодні у Скадовську знову виріс рівень грунтових вод на нижче розташованих вулицях. Про це пише "Голос України"

Обстеження дитячого курорту національного значення показало, що рівень ґрунтових вод на нижче розташованих вулицях тут знову виріс. Сьогодні вони знаходяться на відстані від 0,15 см до 0,5 м від поверхні землі.

Що буде з містом навесні, важко спрогнозувати. В разі весняних злив вода може знову залити підвали і перші поверхи житлових будинків, як це вже було кілька років тому.

Популярні новини зараз

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

"У Скадовську проклали систему горизонтального дренажу, але протягом останніх 2-х років її не чистили і не відновлювали", - про це розповів в. о. мера Скадовська Олег Сокольчук.

Тепер відновленням дренажу доведеться зайнятися в терміновому порядку

"Плануємо прокласти два обвідні канали та дренажі ще на одній вулиці - Морській. Роботи вартістю 583 000 грн. профінансували з міського бюджету", - зазначив в. о. мера.

Нагадаємо, щорічно в Скадовськ на літній відпочинок приїжджає дуже багато людей, особливо полюбився курорт батькам, які привозять сюди своїх дітей на оздоровлення.

Як повідомляв портал Знай.ua, навесні від підтоплень у Дніпрі та області постраждало десятки вулиць.

Також Знай.ua писав, весняний паводок на Харківщині призвів до підтоплення великій території.