Пропагандисти Путіна влізли у російськомовну версію популярного американського журналу та опублікували на його сторінках чергову порцію брехні про анексований Крим.

Російська пропаганда

Про це повідомив журналіст “Радіо Свобода” Антон Наумлюк.

У повідомленні йдеться, що в останньому номері російськомовної версії популярного американського журналу National Geographic, окупований РФ Севастополь назвали не лише російським містом, але й місцем хрещення Русі.

Крим

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

“Є міста, які не потребують представлення, вони давно у всіх на слуху. Саме такий Севастополь – славетне місто-герой і місто федерального значення, суб’єкт Російської Федерації і місце хрещення Русі. Сьогодні Севастополь претендує на звання Південної столиці Росії”, – навів журналіст фрагмент пропагандистської маячні, з якого у National Geographic починається стаття “Море всередині”.

Журналіст додав, що не любить розповідати про такі речі, але “від NG, яке видається Національним географічним товариством США трохи несподівано”.

Нагадаємо, путінські пропагандисти нав'язують суспільству міф про те, що Росія з доброї ласки подарувала Крим Україні, щоб зміцнити дружбу між "братніми" народами. Але факти - річ уперта.

панорама Криму

19 лютого 1954 року президія Верховної Ради СРСР виконала вимогу президії ЦК КПРС - видала указ "Про передачу Кримської області зі складу РРФСР до складу УРСР".

Як повідомляв раніше Знай.ua, Керченський міст, який з'єднує анексований Крим із Росією,може завалитися у будь-яку мить через постійний рух тектонічних плит.

Кримський міст

Про це розповів радник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, Надзвичайний і Повноважний посол України в Хорватії, а також Боснії і Герцеговині (в 2010-2011, 2017 роках) Олександр Левченко.

Також Знай.ua писав про те, що у Криму забили на сполох через нові проблеми з довкіллям, які загрожують анексованому півострову серйозною екологічною катастрофою.