Священнослужитель Московського патріархату Гедеон за інформацією українських прикордонників, вже відлетів назад у Сполучені Штати Америки. Прикордонники відзначили, що він повертається назад "без примусу і в доброму здоров'ї".

Нагадаємо, що 14 лютого у 06:30, єпископ Української православної церкви Московського патріархату Гедеон вилетів зворотним рейсом у Франкфурт. Про депортації Юрія Харона в США в Facebook повідомив його секретар протодиякон Антоній.

Як висловився прес-аташе священика УПЦ МП, "владику вели до літака збройні автоматники, як злочинця!". У той же час спікер Держприкордонслужби Олег Слободян написав, що депортації не було, а Харон вилетів з України "самостійно, без примусу, в доброму здоров'ї і настрої".

"Обіцяв повернутися. Відео незабаром опублікуємо", - інтригують прикордонники.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Варто нагадати, що 13 лютого, у Тернополі, після страшної і виснажливої хвороби помер священик Анатолій Зінкевич. Він був настоятелем храму св. Трійці, старший брат митрополита Луцького Михайла, батько єпископа Дніпропетровського Симеона Православної Церкви України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що В українському православ'ї разом з довгоочікуваним Томосом прийшло ще одне нововведення. Так, предстоятель Православної церкви митрополит Київський і всієї України Епіфаній дав добро на те, що жінки тепер можуть заходити до церкви навіть з непокритою головою.

А ось релігієзнавець Ростислав Мартинюк пояснив, що дотримання церковного дрес-коду не завжди можливо. Адже якщо людина хоче помолитися, або ж поставити свічку, не треба їй перешкоджати. На спілкування з Богом не впливає ні одяг, ні підлогу. Також Мартинюк зазначив, що служителі церкви часто просто хочуть причепитися до відвідувачів та знайти хоча б якусь ваду, щоб їм дорікнути.

Нагадаємо, Єпіфаній показав не святі плани Росії на Україну: розгойдували човна зсередини.

Як повідомляв Знай.uа Кримський архієпископ звернувся до Путіна: тільки спробуйте.

Знай.uа писав, Епіфаній оцінив Томос-тур і помилки Порошенко.