За тиждень дoлар пoдешевшав на 78 кoпiйoк, єврo – на 35. Екoнoмiсти кажуть: фактoрiв кiлька, а курс гривнi прoдoвжить укрiплюватись.

Аналітик "Альпарі" Максим Пархоменко розповів у коментарі "Сегодня" як буде зміцнюватися гривня.

"Гривня в цьому році в лютому буде відчувати себе набагато сильніше і успішніше через декілька факторів. Насамперед ризики і негатив минулих років в більшій мірі мінімізовані траншем МВФ, який збільшив резерви НБУ до рекордних за останні кілька років значень. Внаслідок чого, зростання долара в зимовий період ми не спостерігаємо. За рахунок цього девальваційні очікування також різко скоротилися до більш низьких значень, що не робить додатковий попит на долар в цей період", – зазначив Пархоменко.

За його словами, гіршим курсовим сценарієм може стати зниження обмінного курсу до 28 гривень за долар.

Популярні новини зараз

Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Показати ще

"Проте особливих позитивних факторів для істотного зростання гривні нижче позначок 27 гривень за долар чекати не варто, майбутні вибори в березні цього року не дають можливості інвесторам поки робити ставки на гривню через невизначеність майбутньої монетарної політики нашого уряду. У зв'язку з цим потенціал у гривні вкрай обмежений, але до виборів. А вже після ми маємо всі шанси для стрімкого зміцнення нашої валюти". Максим Пархоменко

Закарпатські експерти розповіли, чи варто очікувати на подальше зміцнення гривні

Нагадаємо, що на цього тижня курс долара пробив чергову психологічну позначку в 27 гривень. Так дешево американська валюта не коштувала з минулого літа. Зміцнення гривні пояснюють заходом грошей іноземних інвесторів держоблігації і припливом коштів від експортерів, пише "КП в Україні".

Як повідомляв раніше Знай.uа, Національний банк України проводить чергову хвилю валютної лібералізації, змінюючи або зовсім знімаючи певні обмеження.

Також Знай.uа писав про те, що експерти прогнозують небачене зміцнення гривні.