Сьогодні, 3 лютого, у Софії Київській зібралися парафіяни для інтронізації глава ПЦУ Епіфанія.

Про це повідомляють ЗМІ.

Відомо, що саме у цей день керівнику ПЦУ виповнюється 40 років.

Варто відзначити, що при урочистостях у самій Софії було присутньо дуже багато людей, проте на вулиці чекали своєї черги ще більше парафіян, які хотіли побачити процес на власні очі.

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що під час богослужінь глава Православної церкви митрополит Епіфаній згадує патріарха Російської православної церкви Кирила тільки тому, що це необхідно згідно з канонічним приписом православної церкви, яка зберігає в собі довгоочікуваний Томос.

[quote author=""]"До отримання томосу навіть після обрання мене як предстоятеля я не поминав в диптиху патріарха Кирила. І ми не молимося за патріарха Кирила. Але виконуємо канонічні приписи православної церкви та приписи, що містяться в томосі. Ми молимося за єдність православної церкви. Тобто поминаємо всіх предстоятелів помісних православних церков. Тому і в диптиху серед них є і предстоятель РПЦ, патріарх Кирило", - пояснив Епіфаній.

Українська церква прагне бути визнана іншими помісними церквами, тому повинна дотримуватися канонічного порядку, зазначив він.

"Подобається чи не подобається, але ми повинні чимось жертвувати заради того, щоб в майбутньому отримати краще", - сказав Епіфаній.

Варто нагадати, що сьогодні, в неділю, 3 лютого, пройшла інтронізація глави Православної церкви Епіфанія. Церемонія тривала на літургії в Соборі Святої Софії Київської. Інтронізація — це зведення на престол, офіційний початок виконання обов'язків. Владика Епіфаній вже отримав жезл від патріарха і є чинним митрополитом ПЦУ.

Крім того варто відзначити, що тоді як православні церкви в Україні об’єднаються, завершиться війна на Донбасі, а окупований Крим повернуть Україні.

"РПЦ має великий вплив. І ми віримо в те, що коли ми об’єднаємося, всі православні українці в єдиній помісній православній церкві, завершиться війна на Донбасі і Крим буде повернуто Україні",- зазначив він.

Адже, за словами, митрополита, Путін втратить в Україні підтримку, яку він мав до цього. Бо якщо би він не мав цієї підтримки, то не було б війни на Донбасі.

Нагадаємо, митрополита Епіфанія офіційно інтронізували.

Як повідомляв "Знай.ua", Софія Київська приймає інтронізацію глави нової церкви Епіфанія.

Також "Знай.ua" писав, що Путін готується "рятувати" православних в Україні.

Інтронізація Епіфанія: як пройшла і що означає