30 січня одна з найвідоміших українських одностатевих пар одружилася в Нью-Йорку. Цивільний активіст Богдан Глоба з Полтавської області і його супутник, вінничанин Василь офіційно уклали одностатевий шлюб за кордоном.

Богдан не був в Україні вже два роки, зараз він живе в Америці, а його друга половинка, Василь, прилетів зовсім недавно.

Богдан Глоба - ЛГБТ-активіст, колишній помічник комітету з прав людини при Верховній Раді і керівник спільноти Proud Ukraine.

В Україні одностатеві шлюби все ще є незаконними, тому полтавцю Богдану і вінничанину Василю довелося вступити в законний союз за океаном. Церемонія розпису була показана в прямому ефірі на Facebook.

Популярні новини зараз

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"

Показати ще

Хоч цей шлюб і не буде вважатися дійсним на Батьківщині молодят, в більшості європейських країн це одруження буде визнано законом. Серед країн, де одностатеві шлюби легальні - Швеція, Іспанія, Нідерланди, Бельгія та багато інших. Також їх союз буде дійсним на всій территориии США.

Як повідомляв портал "Знай.ua", озброєна група невідомих жорстко розправилася з відомим репером. Відомо, що кривава трагедія сталася 10 січня. Бандити випустили в музиканта вісім куль, в той час, коли хлопець їхав на своєму мотоциклі. Відомо, що мова йде про перший в Пуерто-Ріко відкритому гея і борця за права ЛГБТ-спільноти Кевіна Фрете, який активно займався музичною кар'єрою.

Також "Знай.ua" писав про те, що відразу після початку нового 2019 року в австрійському місті Фельден дві жінки уклали шлюб, таким чином, вперше скориставшись можливістю реєстрації шлюбів для одностатевих пар, яка відкрилася з 1 січня 2019 року. Раніше, в жовтні 2018 року, в Австрії офіційно вже зареєстрували перший в країні одностатевий шлюб між двома мешканками столиці. Це були жінки, які спільно з чотирма іншими одностатевими парами і за підтримки комітету "Лямбда", який захищає права ЛГБТ, подали в Конституційний суд Австрії.

Крім того, "Знай.ua" повідомляв про те, як дружина Олександра Турчинова Ганна зробила скандальну заяву про ЛГБТ-спільноті. В інтерв'ю для "Громадського телебачення" кандидат педагогічних наук Ганна Турчинова назвала представників ЛГБТ "відхиленням від норми", чим буквально розлютила українців.