Синоптики попередили туристів і жителів українських Карпат про те, що в найближчі дні в гірських районах може випасти більше 15 сантиметрів снігу. Більш того, в деяких місцях висота снігового покриву досягне висоти від 1.50 до 2.50 метра.

За словами місцевих старожилів, таких снігів у Карпатах, вже давно не було. Багато хто з них побоюються великої води, коли прийде весна, і він розтане.

Згідно з даними супутників погоди, наприкінці тижня на Закарпатті також очікується істотне потепління. Так, у деяких районах температура підніметься до позначки 14 градусів тепла, навіть у високогір'ях в неділю буде до +8 градусів, що призведе до сходу лавин.

У той же час на наступному тижні температура в Карпатах знову опуститься до мінусових температур, це стримає танення снігу.

Популярні новини зараз

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Зараз досить важко передбачити, що весняна повінь цього року на Закарпатті буде руйнівною, але до неї слід готуватися.

Раніше повідомлялося, що в Закарпатській області трьох мешканців Києва накрило сніговою лавиною поблизу гори Стіг. В результаті події загинула одна людина.

Все сталося 25 січня, але тіло загиблого вдалося знайти лише через три дні. Крім цього, ще двом туристам вдалося самостійно вибратися з-під снігу.

Нагадаємо, що два райони у Франції перебувають у підвищеній готовності через шторм Габріель, який вже почав рух по всій країні до сходу в Німеччину. Важкі погодні умови також зафіксовані в Парижі.

Як повідомляв портал Знай.uа, гірський масив у східних Карпати опинився під загрозою знищення. Зараз вже відомо, що інвестори запланували на його місці побудувати величезний курорт. Вперше про скандальний проект забудови заговорили ще в 2016 році.

Також портал Знай.uа писав, що у Карпатах відбувся землетрус. Підземні поштовхи, магнітудою 3,8 бала за шкалою Ріхтера потрясли регіон Трансільванії. Сейсмологи зафіксували поштовхи на глибині 170 км.