Комаровский розкрив таємницю появи паразитів, пише Politeka. Знаменитий на всю Україну дитячий лікар розповів, звідки беруться воші.

За словами педіатра, ця інформація дуже необхідна батькам, чиї діти відвідують навчальні заклади – дитячі садки і школи. Важливо знати все про "ворога", щоб не допустити його появи у свого чада.

Євген Комаровський додав спеціальне відео на цю, як виявилося, важливу для багатьох мам і тат тему, яке розмістив на своїй сторінці в Instagram.

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

"Дитина регулярно приносить зі школи вошей. Що з цим робити, як зменшити ризик зараження?", – така тема у відеоконсультації відомого лікаря.

Комаровський каже, що ця зараза не здатна долати великі відстані. А воші передаються від одного малюка до іншого, коли вони знаходяться зовсім близько один від одного – "голова до голови".

"Звертаю увагу, що дитину треба вчити не стикатися власною головою з головою друзів, це раз. Ні в якому разі не обмінюватися предметами, наприклад, навушниками або шапками, це ваші особисті предмети", – розповів Комаровський.

Він також зауважив на тому, що дитячий одяг має бути з такого матеріалу, щоб воші не змогли зачепитися.

"Отже, особиста гігієна, правильна одяг, ну, і, звичайно ж, ви знаєте правильні методи лікування. Ще раз, головне ліки називається "перметрин", – резюмував лікар-педіатр.

Слід зазначити, що доктор Комаровський попередив українців про поширення нової вірусної інфекції, яка спалахнула в країні. Норовірус – це гостра кишкова інфекція, механізм передачі якого – фекально-оральний і респіраторний. Вірус може виділятися блювотою.

Хвороба передається через їжу (найбільш небезпечні морепродукти), воду, контакт з хворими і його речами. Комаровський додав, що на сьогодні основним шляхом розповсюдження інфекції в Японії і Сполучених Штатах Америки є зовсім не харчовий, а контактно-побутовий шлях.

Нагадаємо, Комаровський пояснив українцям, як діти повинні носити шарфики.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Комаровський розповів, чому проголосує за Зеленського: він унікум.

Також Знай.ua писав, що Комаровський попередив українців про новий вірус: вакцини та лікування немає.