У понеділок, 21 січня, стало відомо про перехід до ПЦУ іще однієї парафії на Луганщині.

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на заяву священика.

У повідомленні йдеться, що на Луганщині, в селі Веселе, відбувся перший перехід священика УПЦ Московського патріархату Володимира маглів в новостворену Православну церкву України. Інформацію про це він підтвердив в своєму Facebook.

Популярні новини зараз

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Показати ще

"Один в полі не воїн. Дякую вам друзі, що ви завжди поруч. Це дуже відчувається", - написав священик, додавши, що "церква - це перш за все люди".

Варто додати, що Веселе Старобільського району знаходиться в 30 км від кордону з країною-агресором Росією і в 70 км від лінії фронту.

У неділю, 20 січня, ієрей провів своє перше служіння спільно з митрополитом Переяслав-Хмельницьким і Вишневським ПЦУ Олександром Драбинко в Спасо-Преображенському Соборі в Києві.

Журналісти відзначають, що священик почав служити в Веселому до війни РФ проти України. Тоді храму в селі не було, його дозволили побудувати в зруйнованій будівлі колишньої амбулаторії.

Священик повідомив парафіянам про перехід в ПЦУ на свято Водохреща, 19 січня. Тепер вони мають право визначитися, яку церкву відвідувати. За словами Володимира, до цього рішення він готувався кілька місяців.

На даний момент з УПЦ МП в новостворену Православну церкву України (ПЦУ) перейшли вже близько 70 парафій.

Нагадаємо, з моменту проведення Об'єднавчого собору до новоствореної Православної церкви України перейшло вже сотні парафій колишньої УПЦ Московського патріархату.

Епіфаній

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що найбільше парафій долучились до Об'єднаної української церкви з Вінниччини. Проте не пасуть задніх громади із заходу та центру України.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українців лякають, що після того, як церкви Московського патріархату перейдуть до Православної церкви України, то всі служби будуть проводити лише українською мовою, а Різдво і зовсім перенесуть на іншу дату.

Однак, священики заспокоїли – нічого не зміниться.

Також Знай.ua писав про те, що Предстоятель Православної церкви України (ПЦУ) митрополит Епіфаній заявив, що ПЦУ буде проводити реформи.