Предстоятель Православної церкви України (ПЦУ) митрополит Епіфаній заявив, що ПЦУ буде проводити реформи.

Про це повідомляє канал "Прямий".

Єпіфаній заявив, що проведення реформ завжди є складним і болючим процесом.

"Ми готові до поступового впровадження реформ, але ми бачимо, навіть на прикладі держави, як складно втілювати реформи в життя. Протягом навіть цих п'яти років багато говорять про реформи, але коли реформа стосується безпосередньо того чи іншого, починаються певні нарікання. І ми повинні пройти цей шлях реформування, але поступово, мудро, тверезо, без яких-небудь нарікань чи суперечок", - розповів митрополит.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні

Показати ще

Також він вважає, що необхідно людям пояснювати, навіщо потрібні ті чи інші реформи.

"Звичайно, єдина церква буде приділяти багато уваги тому, щоб молодь прагнула до церкви, ходила в храми, відвідувала служби. Тому вже після того, як сформуємо відповідні органи, ми створимо відповідну синодальне управління у справах молоді", - підкреслив Епіфаній.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що пресс-секретар Міністерства культури Юлія Даценко розповіла, що в ході ревізії Києво-Печерської лаври виявили недостачу майна.

Зокрема, під час перепису майна експертам не вдалося знайти вісім ікон, дерев'яну чашу та хрест.

У свою чергу представник московських попів архієпископ Климент заявив, що не існує жодного документа, який би офіційно засвідчив наявність у Мінкульту претензій до керівництва Києво-Печерської лаври з-за зникнення релігійний цінностей.

Як повідомляв портал "Знай.uа" "Вже близько 70 парафій перейшли з Української православної церкви Московського патріархату в нашу незалежну автокефальну Українську Православну Церкву. Тому завдання України - зберегти міжконфесійний мир, але передбачити найбільш прийнятну прозору модель такого переходу", - заявила представник президента в українському парламенті Ірина Луценко.
"Знай.uа" писав, що в патріаршому храмі Святого Георгія в Стамбулі, митрополит Київський і всієї України отримав з рук Вселенського патріарха Варфоломія Томос про автокефалію української православної церкви.