Щорічно 19 січня християни відзначають свято Хрещення Господнього. Однією з основних традицій цього свята є обмивання тіла у водоймах. Віруючі вважають, що вода в цей день набуває цілющих властивостей, тому, занурившись в неї тричі подібно до Христа, людина вбереже себе від недуг на весь наступний рік.
Але, як виявилося, при всіх плюсах водохресного купання, воно має досить значний список протипоказань.
Людям з хронічними захворюваннями, ГРВІ, а також після перенесеної хвороби краще відмовитися від занурення в ополонку. Про це повідомив головний лікар Київського міського центру здоров'я Отто Стойка в коментарі виданню УНН.
"Протипоказання - це серйозні серцево-судинні захворювання, гострі респіраторні захворювання або взагалі будь-які захворювання в стані загострення. Такі хвороби, як туберкульоз, онкологічні захворювання або навіть якщо просто людина перевтомлена або знаходиться після виснажливої ​​хвороби", - зазначив медик.
За його словами, людям з такими хворобами і станами краще відмовитися від занурення в холодну воду, оскільки стрес від крижаної води буде мати негативні наслідки для стану здоров'я людини.
Природно, не варто лізти в холодну воду, якщо ви страждаєте хворобами сечостатевої системи - нефритом, циститом, запаленням придатків або передміхурової залози. Не піде на користь крижане купання і тим, у кого діагностували виразкову хворобу шлунка, ентероколіт, холецистит, гепатит.
Крім того, обережними з зимовим купанням варто бути навіть здоровим людям, якщо у них при контакті з холодною водою виникають м'язові судоми, аритмія та інші порушення серцевої діяльності.
І, звичайно, категорично не рекомендується водохресне купання під впливом спиртного.
Нагадаємо,раніше ми розповідали, в чому користь купання в ополонці на Водохреще.