У Москві влаштували "судилище" українським морякам, незаконно захоплених Росією 25 листопада у Керченській протоці.

захоплені українські моряки

У мережі з'явилося відео, на якому полонених ФСБ РФ в Керченській протоці українських моряків родичі і присутні в будівлі суду підтримали оплесками і вигуками "Слава Україні!".

Про це повідомляє телеканал "360" в YouTube та публікує відповідне відео.

Після бурхливої зустрічі українців суд приступив до розгляду клопотань слідчих ФСБ - про продовження арешту захопленим в полон до 26 квітня.

Популярні новини зараз

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

суд

Наразі в Лефортовському суді Москви слухаються ходатайтсва про арешт 12 військовополонених моряків: Мокряка, Оприск, Семідоцкого, Цибізова у судді Галимовой; Терещенко, Головаша, Попова, Шевченка у судді Рябцева; Гриценко, Власюка, Драча, Зінченко у судді Каневі.

Судді Рябцев і Галімова відмовили в задоволенні клопотань захисту моряків про передачу справ до військового суду.

У вівторок, 15 січня, стало відомо про те, що в суді розглядають клопотання слідства про продовження морякам терміну утримання під вартою на 3 місяці, до 6 квітня.

Засідання проходять у трьох різних залах одночасно, на лаві підсудних не опиняються понад чотири обвинувачених за один раз.

Нагадаємо, українських моряків, які були захоплені Росією в Чорному морі, будуть звільняти відповідно до Женевської конвенції про військовополонених.

Полонені українські моряки

Про це Людмила Денисова, уповноважена Верховної Ради з прав людини, повідомила в ефірі одного з українських телеканалів.

Людмила Денісова

Як повідомляв раніше Знай.ua, в Російській Федерації залишилися люди, яким не байдужа доля українців. А саме полонених моряків, яких захопили російські військові в Керченській протоці. Так, російські активісти зібрали нашим хлопцям більше 500 тисяч рублів (приблизно 209 тисяч гривень).

Про це стало відомо завдяки повідомленню уповноваженої українського парламенту з прав людини Людмили Денисової.

Також Знай.ua писав про те, що в Одесі під консульством Російської Федерації сталися сутички з поліцією під час акції на підтримку українських моряків.