Жителі анексованого півострову злили у мережу промовисті фото пустуючого Кримського мосту, який було відкрито Путіним менше року тому.

Кримський міст

На фото видно, що наразі незаконно та небезпечно побудований Росією в анексованому Криму міст пустує. Можливо, через те, що по ньому остерігаються їхати через ризик обвалу. Можливо, тому що їхати нікому через відсутність потреби відвідувати півострів. Причини не відомі, але фотофакти досить промовисті.

"Керч. Міст. Знайди авто. Свіже. Але чи це міст? Мабуть, таки ні", – написала блогерка, натякаючи, що ця споруда аж ніяк не виконує свою, здавалося б, пряму функцію.

Варто нагадати, що Росія збудувала міст через Керченську протоку, який з'єднує Таманський півострів, розташований у Краснодарському краї РФ, із Керченським півостровом, що є частиною анексованого Росією Криму.

Його протяжність – 19 кілометрів. 15 травня 2018 року президент Росії Володимир Путін відкрив споруду, запустивши рух по ньому.

путін

У відповідь на це Президент України Петро Порошенко заявив, що незаконне будівництво російськими окупантами мосту є черговим свідченням нехтування міжнародним правом з боку Кремля.

Користувачі Twitter з гумором поставилися до фото пустуючої "гордості" Путіна і подякували блогерці за спостережливість:

"Спасибі за фото. Пазл зійшовся. Це не міст. Це – паркан", "Іх там нет".

Варто додати, що вислів "іхтамнєт" став мемом, а у даній ситуації з Кримським мостом отримав нове звучання.

Нагадаємо, на сьогоднішній день Кримський міст може обвалитися одразу з декількох причин.

Кримський міст

Таку заяву зробив віце-президент асоціації “Мости України” Петро Коваль, передають “Крим.Реалії”.

За його словами, під час будівництва було враховано, що споруда буде перебувати на стику тектонічних плит. У разі найменшого зсуву "його обов'язково попре".

Як повідомляв раніше Знай.ua, побудований Росією скандальний Кримський міст не відповідає величезній кількості будівельних нормативів та може завалитись.

Також Знай.ua писав про те, що у п'ятницю, 11 січня, стало відомо про масові обшуки окупантами кримських татар у селищі міського типу Роздольне.