У середу, 9 січня, християни східного обряду святкують третій день Різдва. На Гуцульщині господарі продовжують приймати колядників.

У мережі з'явилося відео різдвяного святкування у Криворівні.

Колядують в селі по черзі. Ще за кілька місяців до самого Різдва місцеві жителі починають записуватися "на коляди" - складають список будинків. Колядують тут від 7 січня і аж до 19 січня, коли відзначають свято Водохреща. Колядники пояснюють, що це тому, що за один день вони можуть обійти лише кілька будинків.

Почесне вважається приймати колядників саме 7 січня, тому місцеві жителі і "змагаються" за це право. Почесним також вважається мати родичів в гурту колядників або самому брати участь в дійстві. Кого завгодно в колядники не беруть, в групу можуть потрапити тільки чоловіки, які славляться хорошим господарством, є чесними, добрими і спритними. Також потрібно вміти співати. Великою ганьбою в селі вважається виключення з групи.

У Криворівні колядують зі скрипкою, трембітою, сокирками і в яскравих традиційних костюмах - це ціле театралізоване дійство, яке збереглося до наших днів. Це дійство завжди привертає увагу туристів.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Нагадаємо, що Різдво – один з найголовніших і шанованих свят у Грузії. Тут він пов'язаний з безліччю незвичайних традицій і звичаїв, а також частувань. Все це пояснюється тим, що в країні проживають представники різних самобутніх народностей, кожна з яких має свої особливості.

Раніше "Знай.uа" писав, холодні батареї та жахливі дороги – "подарунок" киянам на Різдво: відписки Кличка – відкрита брехня, люди продовжують масово скаржитись.

Як повідомляв "Знай.ua", Різдво 2019: колоритна подорож в Карпати. Різдво – чарівний час, коли будь-який населений пункт перетворюється в справжню казку. А особливо, якщо мова йде про Карпатах. Максимально відчути колорит одного з найбільших християнських свят можна саме на Заході України.