У середу, 9 січня,стало відомо про те, що у Чорне море увійшов бойовий корабель Північного флоту РФ.

Про це повідомив експерт благодійного фонду "Майдан закордонних справ" Андрій Клименко.

"Вранці 9 січня у Чорне море увійшов ракетний протичовновий есмінець "Североморск" (619), проект "Фрегат", по класифікації НАТО - Udaloy", - заявив Клименко.

"До Чорного моря вперше за часи окупації Криму зайшов не просто десантний корабель іншого флоту РФ, а не Чорноморського, а корабель, що відносять до основної ударної сили ВМФ РФ у дальній морській зоні", - підкреслив він.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Нагадаємо, Нідерланди, які очолили одну з груп НАТО, планують направити свій військовий корабель в Чорне море.

Про це повідомляє "Інтерфакс. Україна", посилаючись на постійного представника України в НАТО Вадима Пристайко та його заяву в ефірі телеканалу "112.Україна".

У ході розмови Пристайко зазначив:

"Якщо читати офіційну заяву Міноборони США про захід цього корабля (6 січня в акваторію Чорного моря американського десантного корабля-дока "Форту Макгенрі") в акваторію Чорного моря, то можна розуміти, що корабель заходить для надання підтримки союзникам і партнерам НАТО . у Чорному морі є три союзника НАТО: Болгарія, Румунія і Туреччина, і тільки два партнера: Україна і Грузія. Тобто, можна зрозуміти, кого має на увазі американське оборонне відомство".

Як повідомляв раніше Знай.ua, військове судно Сполучених Штатів Америки Форт McHenry разом з румунським фрегатом King Ferdnand в міжнародних водах Чорного моря і територіальних водах Румунії візьмуть участь у спільних військових навчаннях.

Також Знай.ua писав про те, що у Чорному морі біля берегів Туреччини затонуло судно з російськими та українськими моряками, внаслідок чого загинули четверо українців.