В Україні лікарям довелося оперувати засудженого найманця з Росії терористичного формування "ЛНР".

Ним виявився Олексій Седіков, громадянин РФ, який воював на боці терористів на Донбасі. Про це розповіла спів-координаторка "Медійної ініціативи за права людини" Ольга Решетилова, передає theБабель.

За порятонук Седікова домовлялися віце-президент Європейського інституту, омбудсмен Ніна Карпачова, та голова Ради з прав людини при президентові РФ Михайло Федотов. Зазначається, що 14 грудня, перебуваючи в Москві, Карпачова закликала звільнити військовополонених українських моряків. У відповідь Федотов попросив прооперувати росіянина.

"Про необхідність операції Седікову йшлося давно, в тому числі на перемовинах у Мінську, він ризикував втратити ногу. Україна протягом п'яти днів виконала прохання росіян. Очікуємо якнайшвидших симетричних дій від російської сторони, а також що українським морякам Андрію Ейдеру, Василю Сороці і Андрію Артеменку буде надано все необхідне лікування", — розповіла Решетилова.

Популярні новини зараз

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

За її словами, російського терориста Седікова прооперували 19 грудня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на тимчасово окупованому Донбасі українській армії тепер значно легше буде впоратися із ворогом. Все тому, що противник сам себе нищить, причому без зброї. Мова йде про головну "хворобу "ДНР" – тотальний алкоголізм. Пияцтво, як і очікувалося, найбільше вдарило по ним на новорічні свята. Хоча відкупорили пляшки бойовики значно раніше.

Як повідомляв портал "Знай.ua", " "Не знаю, як довго триватиме ця дурна ситуація – стріляти в людей, з якими примушують жити разом!

Також "Знай.ua" писав, що після окупації проблеми з мобільним зв'язком у Горлівці вже стали звичними. Бойовики "ДНР" і окупаційна "влада" продовжують робити все, щоб зруйнувати залишилися вишки мобільного зв'язку.