Українцям варто підготуватися до зростання вартості долара у новому році та падіння гривні.

Фінансисти дали невтішний прогноз, про можливість зростання долара до 30 гривень. Подібну думку в коментарі озвучили фінансові аналітики, передає politeka.net.

"Вже до кінця року американська валюта повинна наблизитися до позначки в 30 гривень / $. При цьому євро буде по 33 гривні," - такий прогноз зробив фінансист Вадим Іосуб.

У свою чергу, експерт Олексій Субочєв навпаки запевняє, що відмітка в 30 гривень за долар - не межа. Американська валюта може легко наблизитися до позначки в 32 гривні. Однак він сумнівається, що долар зможе переступити її.

Популярні новини зараз

Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Показати ще

"В наступному році вартість позик буде високою, проте завдяки МВФ, СБ та ЄС у України потреба в нових позиках знизилася", - переконаний аналітик Віталій Шапран.

Він вважає, що в наступному році курс долара по відношенню до національної валюти буде знаходиться на рівні 29,4 гривень за долар.

"У нас зростає негативне сальдо зовнішньої торгівлі за товарами та послугами, тому невелика девальвація буде доречною", - запевняє він.

Нагадаємо, що Національний банк України визначив порядок роботи банківської системи та регламент роботи системи електронних платежів (СЕП) у період новорічних та різдвяних свят.

Як повідомляв портал Знай.uа, Національний банк своєю постановою встановив Правила визначення платіжних ознак та обміну банкнот, розмінних та обігових монет національної валюти України.

Також портал Знай.uа писав, що банки країни закінчать 2018 рік з прибутком. Причинами цього є значне зростання як відсоткових, так і комісійних доходів банків, адже банки заробляють на валютних комісіях.