У середу, 26 грудня, на Україну "сяде" холодний атмосферний фронт, який пов'язаний з північним циклоном. При цьому спостерігається його поступове переміщення на північний схід країни.

Про це написала відомий народний синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

За прогнозом синоптика, в середу в західних і північних областях, а до кінця доби — і в більшості областей нашої країни, знову піде сніг, вітер посилиться, а також будуть заметілі.

"На Заході сніг буде змішуватися з мокрим снігом, місцями з дощем... Температура повітря... Найближчої вночі очікується -2…-9 градусів. Завтра вдень на Лівобережжі — -1…-6 градусів, на Правобережжі — 0…+ 3 градуси", — повідомила Діденко.

Популярні новини зараз

Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Показати ще

У Києві протягом доби прогнозується пухнастий сніг, а ближче до вечора можливі хуртовини.

"Вітер з сильними поривами. Найближчої ночі у столиці підмерзне до -5…-7 градусів, а вже завтра вдень потеплішає до відлиги", — уточнила синоптик.

При цьому український Гідрометцентр прогнозує, що у середу майже в усіх регіонах України пройде невеликий сніг, місцями налипання мокрого снігу.

Водіям автомобілів рекомендується утриматися від дальніх поїздок, аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки і не створювати заторів на дорогах, особливо у великих містах країни. Українців попередили про небезпеку на дорогах – може бути слизько через ожеледицю.

карта Укргідрометцентру на 26 грудня

Народний прогноз погоди в Україні на 26 грудня

26 грудня відзначається свято Евстрата, Євгенія. Який Євстрат — такий січень. Увечері в ясну погоду дроти грають, ніби струни, — на негоду.

Раніше повідомлялося, що рятувальники попереджають українців про лавинну небезпеку в Карпатах. Також у гірських районах центральної і східної частини Закарпаття існує загроза зсувів снігу на дорогах, а 26 грудня у високогір'ї Івано-Франківської області зберігається значна сніголавинна небезпека.

Важливо пам'ятати, що найбільш частими місцями сходу снігових мас є круті схили, з нахилом більше 30 градусів. Існує ймовірність спаду снігу і при куті 20 градусів. Це трапляється у випадку, якщо схил вільний від кущів і дерев.

Схили з кутом нахилу від 45 градусів взагалі слід обходити. Бувають випадки, коли маршрут проходить саме під таким місцем, і більше нікуди подітися. Тоді проходити небезпечну ділянку слід по одному і обов'язково по гребеню хребта.

Нагадаємо, що через рясні дощі та снігопади постраждало вісім областей. Потужний вітер обірвав електропроводи і без світла залишилося понад 120 населених пунктів.

Як повідомляв портал Знай.uа, метеорологи попереджають, що більшу частину країни накриє сніг, також очікуються хуртовини.

Також портал Знай.uа писав, що в Україну мчить циклон, який принесе з собою потужні опади і штормовий вітер. За інформацією українських синоптиків цей "білий і холодний" звір вже наближається до території нашої країни.