Повір'я і традиції

В цей день вагітні жінки повинні були дотримуватист посту, уникати сварок і не потрапляти на очі хворим і калікам. Також не можна їм було розпалювати вогонь, вишивати, в'язати, працювати, щоб не нашкодити дитині. Люди вважали, що якщо розпалити вогонь, то так жінка залишить на тілі немовляти відмітину, а через заплутані нитки пуповина оповиться навколо малюка. Убогі могли передати своє каліцтво, а якщо жінка переступить через гострий предмет, пологи будуть важкими, а дитя хробливим.

Це було і свято для бджолярів, вони приходили в омшаники прочитати замову, щоб бджоли були здорові і принесли багато меду. Вважалося, що в цей день вовки збираються у великі зграї і дуже небезпечні. А селяни вважали, що цей день найкоротший і темний році. Навіть вірили, що відбувається бій між силами світла і силами темряви. Але світло завжди перемагає і новий промінь сонця народжується на наступний день, як початок нового життя.

Прикмети і приказки

Популярні новини зараз

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

Показати ще
  • На зачаття святої Анни осінь кінчається, зима починається.
  • Якщо на Ганну Темну лежать великі кучугури, а іній вкрив дерева, то рік буде врожайним.
  • Якщо сніг щільно до огорожі ліг, то літо буде спекотним.
  • Якщо в цей день світить сонце, то в Новий рік (31 грудня) буде ясно.
  • Яка Ганна до полудня, така й зима до грудня. Яка Ганна до ночі, така зима до весни.
  • Народжені 22 грудня відрізняються гарним здоров'ям. Вони можуть стати хорошими акушерами.

Раніше Знай.ua писав про те, що тепер відомо, скільки українці будуть відпочивати під час зимових свят. Прогнози радують, але деякі дні все ж доведеться відпрацювати.

Нагадуємо, порча і пристріт можуть підстерігати будь-яку людину. Наявність негативного впливу можна визначити в домашніх умовах.

Раніше Знай.ua повідомляв, що відомий дизайнер Анастасія Декомба розповіла українцям, в чому найкраще зустрічати рік Жовтої Земляної Свині