Силами поліцейських були затримані два чиновника "Укргазвидобування", які створили схему отримання 10% відкату за держзамовлення.

Про це передає генпрокурор Юрій Луценко в Facebook.

Юрій Луценко

"В рамках справи зафіксовано, що за вересень - грудень начальник механіко-енергетичного департаменту Укргазвидобування Ст. Мыкытин і директор з підготовки та транспортування газу А. Гордієнко отримали 16 млн 840 тис грн", - говорить Луценко.

Вони були затримані при спробі отримання траншу в 9 мільйонів гривень.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Як зазначає генпрокурор, зловмисники зробили спробу викинути гроші через вікно.

"Подарований чиновнику Ленд Крузер теж врахуємо", - зазначає Луценко

Справа реалізовано Главком "К" СБУ, ГПУ і САП у співпраці з керівником "Нафтогазу" Андрієм Коболевым, - зазначає прокурор.

Раніше по цій справі суд надав прокурорам дозвіл на проведення обшуків в будівлі "Укргазвидобування".

Як випливає з постанови Солом'янського районного суду Києва, досудовим розслідуванням було з'ясовано, що начальник механіко-енергетичного департаменту "Укргазвидобування" Володимир Мыкытин спільно з директором з підготовки та транспортування газу Олександром Гордієнко створили схему систематичного одержання неправомірної вигоди від представників підприємств, які спеціалізуються на реалізації професійної техніки для потреб нафтогазовидобувної сфери.

Микитін і Гордієнко отримували відкати "за сприяння та неперешкоджання в участі у закупівлі, виконання вже укладених договорів з постачання обладнання для потреб "Укргазвидобування" та незастосування штрафних санкцій за прострочення строків поставок обладнання, передбачених договорами", - стає ясно з постанови.

Відомо, що механіко-енергетичний департамент "Укргазвидобування" і директор з підготовки та транспортування газу відносяться до управлінської вертикалі першого заступника голови правління "Укргазвидобування" Олександра Романюка. До роботи в "Укргазвидобування" Романюк був співробітником групи East One Віктора Пінчука.

Романюка призначили "Укргазвидобування" на прохання головного операційного директора НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренка.

Нагадаємо, Килим з доларів: українських топ-чиновників спіймали за нахабні махінації з кораблями

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Мінкульт незаконно вимагає від забудовників погодження дозволів

Також Знай.uа" писав про те, що Навіть тут встигли: Україна бореться за "чорні" гроші США