Представники Української православної церкви Московського патріархату заявили, що не визнають результати Об'єднавчого собору. Також вони не вважають автокефальну церкву в Україні законною.

Про це стало відомо на позачерговому засіданні священного Синоду УПЦ МП.

"Позачергове засідання священного Синоду було визвано подією, яка вже протягом багатьох місяців турбує наше українське суспільство. Я маю на увазі собор, який названо Об'єднавчим...На цьому соборі було об'єднано дві неканонічні церкви. Тому для Української православної церкви рішення цього зібрання не має ніякого значення", - заявив керуючий справами УПЦ МП Бориспільський і Броварський митрополит Антоній.

За його словами, на позачерговому засіданні священного Синоду було дано оцінку об'єднавчому Собору.

"Священний синод вимушений був ухвалити відповідні рішення відносно двох наших архієреїв, які, незважаючи на рішення архієрейського Собору і священного Синоду, все ж таки взяли участь у зібранні 15 грудня", - додав Антоній.

Популярні новини зараз

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Показати ще

Йдеться про те, що митрополита Вінницький і Барський Симеона та єпископа Переяслав-Хмельницький Олександра (Драбинко) звільнили зі своїх посад, а також їм заборонили священнослужіння.

Антоній наголосив, що священний Синод прийняв звернення до вірян УПЦ МП, у якому повідомив про своє рішення і закликав помолитися за тих, "хто відійшов у розкол". УПЦ МП продовжує очолювати митрополит Онуфрій.

"Українська православна церква жива, діє і служить своєму народові", - заявив представник УПЦ МП.

Нагадаємо, що предстоятель Православної церкви в Україні митрополит Епіфаній заявив, що після Об'єднавчого собору митрополит Онуфрій буде лише митрополитом Російської православної церкви в Україні.

Як повідомляв "Знай. ua", московський патріархат екстрено зібрав Синод через Єдиної Української Церкви.

Раніше "Знай. ua" писав, що українці жорстко висміяли Онуфрія: прийми співчуття від Януковича