Український десантник, який сфотографувався поруч з президентом Петром Порошенко в формі з нашитим шевроном танкової дивізії СС "Мертва голова", пояснив скандальний інцидент.

Про це пишуть українські ЗМІ.

Військовий заявив, що не знав про дійсне походження емблеми та був упевнений, що символ, на якому зображений череп з кістками, є звичайним піратським прапором.

Популярні новини зараз

ТЦК штрафує роботодавців: вручай повістки або плати штрафи

Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека

Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф

Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні

Показати ще

Відповідне відеозвернення було опубліковано на Facebook-сторінці десантно-штурмових військ. Військовий уточнив, що він "використовував шеврон по необізнаності" і готовий понести покарання.

ЗСУ

Десантник приніс вибачення за використання символіки СС.

Нагадаємо, п'ятьох полковників ЗСУ удостоїли генеральських звань.

ЗСУ

Про це йдеться у відповідному указі на сайті президента.

Серед них звання генерал-лейтенанта удостоєно генерал-майора Юрія Содоля, командувач морської піхоти ВМС ЗСУ, генерал-майор Родіон Тимошенко - заступника начальника Генштабу ЗСУ.

Раніше Знай.uа писав про те, що Генштаб ЗСУ зробив заяву про те, що недавній відлов призовників на вулицях - це перегини на місцях окремих військкомів.

Осінній призов до ЗСУ

Про це генерал-лейтенант Артур Артеменко сказав на брифінгу, який транслювало "Військове телебачення".

За словами Артура Артеменка, керівництво проти таких дій з боку військкомів.

"План військовослужбовцям строкової служби виконано. Ми не відчуваємо нестачі в ресурсах. Діяти таким чином неприпустимо. Ті дії, які мали місце на станції метро "Лісова" і позавчора в Рівному, це одиничні випадки. І ми будемо вдячні, якщо нас будуть своєчасно інформувати про такі непотрібні дії окремих військових комісарів", - сказав генерал-лейтенант.

Також Знай.uа повідомляв, що делегація України заблокує Генеральну асамблею Інтерполу в Дубаї, якщо главою відомства буде призначений генерал-майор поліції Росії Олександр Прокопчук.