Більшість українців допускають можливість обмеження прав вразливих груп суспільства - таких, як наркозалежні, колишні засуджені, люди "з непопулярними політичними поглядами".

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Фондом Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва спільно з громадською організацією Центр інформації про права людини за підтримки Програми розвитку ООН в Україні (ПРООН), передає "Ліга. Новини".

Так, 27% респондентів вважають, що права наркозалежних безумовно повинні обмежуватися, 38% впевнені, що їхні права можуть обмежуватися при певних обставин. Тільки 23% вірять, що обмежувати права наркозалежних не можна.

17% опитаних переконані, що права колишніх засуджених мають бути безумовно обмежені, 38,8% вважають, що їхні права можуть бути обмежені при певних обставинах, 32,1% впевнені, що обмежувати колишніх засуджених у правах не можна.

Популярні новини зараз

Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять

ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу

Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Показати ще

23,4% респондентів вважають, що права людей "з певними політичними поглядами" (наприклад, підтримують агресію РФ) повинні бути безумовно обмежені, 27,2% впевнені, що їхні права можуть бути обмежені при певних обставинах, 32,5% вважають, що обмежувати права таких громадян не можна.

12% опитаних переконані, що права ромів безумовно повинні бути обмежені, 35% вважають, що їхні права можуть бути обмежені при певних обставинах, в той час як 37% вірять, що обмежувати права ромів не можна.

Крім того, 21% українців вважає, що права геїв, лесбіянок, трансгендероу безумовно повинні бути обмежені, 26% вважають, що їхні права можуть бути обмежені при певних обставинах. 38% заявляють, що обмежувати права геїв, лесбіянок, трансгендерів не можна.

Якщо порівняти результати з даними аналогічного опитування, проведеного в 2016 році, можна простежити тенденцію зростання рівня нетолерантного ставлення українців до перерахованих соціальних груп.

Загальнонаціональне опитування було проведено Центром інформації про права людини і Фондом Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва за підтримки Програми розвитку ООН в Україні в період з 11 по 24 липня 2018 року. Всього було опитано 1998 респондентів у всіх областях України та в м. Київ, за винятком окупованих територій України. Максимальна похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск вважає, що гомосексуалізм є віянням моди.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", у Києві зняли зворушливий ролик про ЛГБТ-дітей та їх батьків.

Також Знай.uа писав, відомий трансгендер розповів неймовірну історію третього перевтілення.