Російські терористи чотири рази обстріляли позиції Збройних Сил України за одну добу, інформує прес-центр Операції об'єднаних сил у п'ятницю, 30 листопада. При цьому двічі застосовувалися заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 мм. Всі обстріли відбулися в світлий час доби, розповіли в штабі, застосовувалися БМП, стрілецьку зброю і великокаліберні гранатомети. Основний вогонь припав на хутір Вольний та на Луганське донецької області. Біля Гнутова стріляли з 82-мм калиберных мінометів.

Під час обстрілу обійшлося без поранень і втрат серед українських військових.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", в Україні ввели перший рівень боєготовності: чого чекати та чого слід боятися. Прикордонні загони були доукомплектовані вогнепальною зброєю і бронетехнікою.

Українські підрозділи були приведені в повну бойову готовність.

Цю інформацію повідомив під час військової наради з президентом України голова ДПСУ Петро Цигикал.

Популярні новини зараз

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Керівник Держприкордонслужби наголосив під час наради, що кордон країни охороняється в посиленому режимі.

"Службу переведено в перший рівень повної бойової готовності. Кордон охороняється в посиленому режимі", - написав голова Держприкордонслужби.

Крім того, стало відомо, що прикордонні загони були доукомплектовані вогнепальною зброєю і бронетехнікою. Зараз на деяких ділянках кордону військові проводять оперативні та контррозвідувальні заходи.

"У пунктах пропуску здійснюються посилені заходи контролю. На сьогодні обмежений в'їзд іноземців, передусім громадян Російської Федерації. Не пропускаються громадяни Російської Федерації у віці від 16 до 60 років, особи чоловічої статі"

Нагадаємо, що після того, як президент України Петро Порошенко оголосив у країні воєнний стан, а бойовики на Донбасі почали нарощувати свої сили, окупаційне командування вирішило терміново доукомплектувати підрозділу "1 АК ДНР" і "2 АК ЛНР".

Цю інформацію повідомив координатор групи "Інформаційне опір", народний депутат Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook. Тимчук розповів, що бойовиків привели в боєготовність. На сході України окупанти проводять комплекс заходів по нарощуванню їх боєздатності.

Також нагадаємо, що в районі проведення операції об'єднаних сил на Донеччині за день, 29 листопада, поранений один військовий, ще один пропав без вісті.

Так, протягом дня на Донеччині зафіксовано дев'ять обстрілу українських позицій з боку бойовиків, зокрема 5 разів з забороненого мінськими домовленостями озброєння.

"Знай.uа" повідомляв, хто з українських депутатів проголосував проти воєнного стану.